Ga naar de inhoud

Start2Bike

Stap met een zeker gevoel op je racefiets

De sportieve fiets is populair. Veel mensen kopen vol enthousiasme een racefiets, maar komen er al gauw achter dat remmen, schakelen en in balans blijven op zo’n fiets wel wat anders is dan fietsen op een gewone fiets. Maak een vliegende start en doe mee met Start2Bike op zaterdag19 maart in Haarlem bij de Toerclub Excelsior.

Samen met deskundige trainers en andere gelijkgestemde fietsers werk je aan je basistechniek. Ook is er volop aandacht voor veilig sportief fietsen. In 4 trainingen van elk 3 uur ga je de basistechniek op de fiets verbeteren. Na Start2Bike heb je je conditie verbeterd, nieuwe fietsvrienden gemaakt en het vertrouwen en de techniek om zelf lekker te gaan fietsen.

Voor wie
Ben je pas begonnen met wielrennen of zit je al wat langer op de fiets, maar heb je nog niet eerder een training gevolgd? Volg dan dit voorjaar de Start2Bike-trainingen bij Toerclub Excelsior in Haarlem. Uiteraard kijken we eerst of je goed op je fiets zit en geven tips ter verbetering (eenvoudige bikefitting)

  • Startdatum: zaterdag 19 maart 2022
  • Tijd: 09.30 – 12.30 uur
  • Locatie: Clubhuis Toerclub Excelsior aan de H.N. Werkmanweg 1 in Haarlem
  • Deelnamekosten: €37,50 voor 4 trainingen
  • Wat neem je mee: racefiets, helm, voldoende drinken
  • Inclusief verzekering Fiets- en materiaalschade tot 750,- (50,- eigen risico)

Dit leer je
Als wielrenner ben je na 4 lessen getraind om veilig alleen of in een groep een tocht van 30 kilometer te voltooien.


Schrijf je in voor Start2Bike
Ook enthousiast geworden? Schrijf je dan snel in op www.start2bike.nl en lees meer informatie. De inschrijving is open vanaf heden.


Deskundige trainers
Alle trainers van Start2Bike hebben een speciale opleiding gevolgd. Ze brengen je alle kneepjes van het wielrennen bij. Denk o.a. aan: goed schakelen en remmen, klimmen, afdalen en bochten nemen.

Over Start2Bike
Start2Bike is een initiatief van wielersportbond NTFU, de Nederlandse Toer Fiets Unie. Wieler- en toerclubverenigingen die bij de NTFU zijn aangesloten organiseren de Start2Bike-techniektrainingen in een reeks van 4 opeenvolgende zaterdagen op locaties in heel Nederland. Ook in Haarlem.
Meer info over de cursus in Haarlem ? mail naar voorzitter@toerclubexcelsior.nl