Logo
| opgericht 20 februari 1980
disclaimer | sitemap
 

Eerdere maanden

 

Fietser van de maand

 
 

Iedere maand worden er aan een clublid vragen gesteld, vergezeld van een foto, zodat we elkaar beter leren kennen.

 

De maand van de langste dag, maar ook weer een maand, om de nieuwe fietser van de maand aan de leden voor te stellen. Het is altijd weer een verrassing wie we nu weer op de voorgrond plaatsen. Door zijn drukke bezigheden is hij niet altijd aanwezig op de club, maar voor de meesten onder ons is het toch geen onbekende. Al weer enige jaren rijdt hij zo zijn toertochten bij de T.C. Excelsior. Ook elders drukt hij zijn snuit tegen de ruit voor zijn fietsaspiraties en toertochten. Het is een man met een vlotte babbel, dit blijkt eens te meer uit dit interview. Als hij aanwezig is dan toert hij in het middensegment van de club mee. Het spoor is hij dan ook niet zo vaak bijster, evenals zijn bezigheden die wel wat tijd vergen. Ook dit komt het verslag duidelijk naar voren, want het is toch zonder meer een echte doe-man! Verders blijkt hij een echte gezinsman te zijn, daar hij graag met vrouw en kinderen op pad is.  Doelen op fietsgebied heeft hij ook nog te over. Maar ook samen met moeders de vrouw, die hij heeft weten over te halen lid te worden van de T.C., wil hij met enige regelmaat een toertocht gaan rijden. Evenals zijn maat Henk Kors dient hij in de regio de vrijwillige brandweer. Henk is dan ook de opstap geweest om lid te worden. Ik zal verder niet al te veel uitweiden, hoewel hij zelf met enige regelmaat zijn lijntjes uitwerpt. Wie o wie zal het toch zijn…, we hadden dit keer Ronald Spoor aan de lijn!! 

 

 

Vragenlijst:
Naam: Ronald Spoor
Leeftijd: 44 jaar


Wat vind je leuk aan toerfietsen:
Ik vind het heerlijk om in de buitenlucht te zijn en uit te kunnen waaien. Dit te combineren met een sport is natuurlijk het aller leukst. Op de fiets ben je niet gebonden aan een vaste plaats om je sport te beoefenen, en derhalve is er ook voor de oogjes nog wat te zien.

Hoe bij TC Excelsior gekomen:
Ik ben door Henk Kors bij de TC terecht gekomen.


Wat vind je leuk bij de T.C. Excelsior:
De spontaniteit en hartelijkheid van de leden, en de variëteit van de routes, die ieder weekeinde weer gereden kunnen worden. Al heb ik jammer genoeg niet ieder weekeinde de tijd om deze te rijden
Heb je nog een doel/wens voor ogen op fiets gebied:
Genoeg! De Tour de France winnen bijvoorbeeld, HA HA HA.
Nee alle gekheid op een stokje, de Mont Ventoux beklimmen, Luik – Bastenaken - Luik, dat soort dingen doen lijkt me erg leuk. Op dit moment ligt de prioriteit bij mijn vrouw Alice, dit seizoen ook lid geworden van de TC en haar een beetje op sleeptouw te nemen. Op de agenda staat in ieder geval de JJC, om samen de 65Km te rijden. En we hebben voor 2012 een week fietsen op Mallorca op de agenda staan, samen met Henk en zijn vrouw Diana. Misschien krijgt Henk me ooit nog zo gek om de Marmotte te gaan fietsen. Heb in April met Henk, Gerard, Dennis, Joost en Jan nog Veenendaal-Veenendaal gefietst. Dat zijn de dingen die ik leuk vind, in groepsverband, individueel met je sport bezig zijn.
Wat is tot nu toe je leukste ervaring:
Leukste ervaring? Eigenlijk alles wat ik tot nu toe met fietsen heb mee gemaakt. Gelukkig nog geen nare ervaringen gehad.

Heb je nog fietstips:
Daar heb ik denk ik nog te weinig ervaring voor, mijn motto is luister naar je lijf. Dat is tenslotte de motor die het fietsje weer thuis moet brengen.


Heb je nog andere hobby’s naast het fietsen:
Natuurlijk ! Mijn grootste hobby is m’n gezin, Alice en mijn 3 kinderen Pim, Eva en Bram. Daarnaast gaat er een hoop tijd zitten in de Vrijwillige Brandweer, waardoor ik sowieso al 1 op de 4 weekeinden niet kan fietsen. Daarnaast ben ik ook nog een verwoed sportvisser, wat de laatste tijd ook een beetje in het slop dreigt te raken door tijd gebrek.

Eerdere fietsers van de maand bij TC Excelsior:

2010

Mei
April
Maart
Februari
Januari

Peter Verver
Jan van Schie
John Schilling
Alex Ensink
Dirk Kruijff

2009

December
November
Oktober
September
Juli/augustus
Juni/Juli
Mei
April
Maart
Februari
Januari

Dirk Exalto
Remco Pechar
Henk Vaars
Henk Gotschalk
Andrew Platt
Ruud Schouten
Ron Vroom
Hans Dekker
Jan Rozenhart
Klaas Metzelaar
Kees van Kessel

2008

December
November
Oktober
September
Augustus
Juli
Mei/Juni
April/Mei
Maart
Februari
Januari

Auke Scholten
Louis Sluys
Sturm Linster
Joke Kruijff
Jos Slenter
John Schilling
Huub Scholtens Jasmijn van Kooten
Bert van Rijn

Jan Diependaal

Henk Kors


2007

December
November
Oktober
September
Juli-Augustus
Juni-Juli
Mei
April
Maart
Februari
Januari

Ben van Berk
Wout de Redelijkheid
Wim Westphal
Charles Schelfaut
Bart van As
John Holtkamp
Cor van Bourgonje
Jacques de Weyer
Jos Stevens
Piet Janssen
Herman Souverein

2006

December
November
Oktober
September
Augustus
Juli
Juni
Mei
April
Maart

Hermien Admiraal
Ineke de Redelijkheid
Willem Rison
Henk van Kimmenaede
George Westerman
Co Admiraal
Gerard van Sutphen
Noortje Redeker
Gerard van Bourgonje
Jacob Bruijn

 

 


© 2001-2008 Toerclub Excelsior | Site laatst aangepast op: 31/5/10 | Webmaster
Home - Toertochten - Fotoboeken - Angers - Sponsors - Gastenboek - Links - Contact - Disclaimer - Sitemap