Logo
| opgericht 20 februari 1980
disclaimer | sitemap
 

Eerdere maanden

 

Fietser van de maand

 
 

Iedere maand worden er aan een clublid vragen gesteld, vergezeld van een foto, zodat we elkaar beter leren kennen.

Langzamerhand begint het seizoen 2010 vaste vorm te krijgen. We zitten als ik dit aan het uitwerken ben alweer bij de vijfde fietser van de maand. Voor ons als makers van deze kolom is het toch nog steeds een vraag op wie wij de keuze van de maand laten vallen. Uiteindelijk is  deze rubriek binnen de vereniging een vaste waarde geworden, zowel in het clubblad als op de website! De T.C. Excelsior, wat staat “voor steeds hoger” mag zich echter gelukkig prijzen dat zij beschikt over een ruim arsenaal aan toerfietsers!  Toch moesten we nog wel even  hiervoor in het diepe springen, maar gelukkig kregen wij de fietser van de maand snel naar boven en op de kant, om zijn verhaal te vertellen. Het is een hij en zonder meer heeft hij iets te vertellen. En om maar meteen met de deur in huis te vallen, de man heeft ook nog enige jaren deel uitgemaakt van het bestuur en zitting gehad namens het bestuur in de organisatie naar het franse Angers toe. Het is een liefhebber pursang op sportief gebied. Buiten het fietsen om verlegd hij met de regelmaat van de klok zijn grenzen. Opsommen doe ik dit niet want de lezer kan inderdaad constateren dat het een bezig baasje is. Licht wel een tipje van de sluier op want binnen de vereniging doet hij zijn toertochten meestal in zijn eentje. Wandelen doet hij ook … maar dat is over het algemeen wel met moeders de vrouw. Op fiets gebied is hij mee geweest naar Onsnabrück en Angers. Doch hierna heeft hij zijn grenzen verlegd naar een andere tak van recreatiesport het hardlopen. Dit alles is te vernemen in dit interview. Daarom haal ik een ieder nu maar uit de droom, het gaat om een sportieve “zwerver” … het is onze Peter Verver!!     

Vragenlijst:
Naam: Peter Verver
Leeftijd: 57 jaar


Wat vind je leuk aan toerfietsen:
Het heerlijk ontspannen bewegen op de fiets in de natuur. Bijvoorbeeld door de duinen rijden tussen Egmond en Wijk aan Zee. De rust die je dan om je heen hebt, maar dan toch actief bezig zijn met je sport.

Hoe bij TC Excelsior gekomen:
Op een zaterdagmorgen ben ik een keer binnengelopen in het toenmalige clubhome in de Waarderpolder. Daar heb ik toen informatie gevraagd en ben later lid van T.C. Excelsior geworden..


Wat vind je leuk bij de T.C. Excelsior:
Het fietsen bij T.C. Excelsior, de leuke routes die er elke zaterdag weer klaar liggen. Het warme welkom van Hermien. De gezelligheid tijdens en de onderlinge gesprekken tijdens het fietsen.
Heb je nog een doel/wens voor ogen op fiets gebied:
Fietsen in en rond het Loiredal Frankrijk. Maar ook de bergen zijn voor mij, als niet zo’n sterke klimmer wel een uitdaging. Ik vond het vorig jaar leuk, maar pittig het fietsen rondom Pruem in Duitsland. Ik nam deel aan een Radsportwoche mit Profis. Oud Duits profrenner Guido Eickelbeck leidde de fietsweek.
Wat is tot nu toe je leukste ervaring:
Er zijn meerdere leuke ervaringen. De treinreis en de fietstocht vanuit Osnabrueck naar Haarlem was een geweldig mooie ervaring. De tocht naar Angers was een groot feest. De week verblijf en het fietsen was geweldig goed geregeld en verzorgd.

Heb je nog fietstips:
Ik denk dat het belangrijk is voldoende drinken mee te nemen. Vooral als het warm is en je in een gebied rijdt waar weinig of geen winkels of benzinestations zijn.


Heb je nog andere hobby’s naast het fietsen:
De laatste jaren ben ik, om buiten het fietsseizoen toch nog sportief bezig te zijn, begonnen met hardlopen. Dit doe ik nu twee tot drie keer in de week en loop o.a. de bekende wedstrijden. Zoals de Dam tot Damloop, Zevenheuvelenloop, Tilburg Ten Miles en de Circuitrun.

Eerdere fietsers van de maand bij TC Excelsior:

2010

April
Maart
Februari
Januari

Jan van Schie
John Schilling
Alex Ensink
Dirk Kruijff

2009

December
November
Oktober
September
Juli/augustus
Juni/Juli
Mei
April
Maart
Februari
Januari

Dirk Exalto
Remco Pechar
Henk Vaars
Henk Gotschalk
Andrew Platt
Ruud Schouten
Ron Vroom
Hans Dekker
Jan Rozenhart
Klaas Metzelaar
Kees van Kessel

2008

December
November
Oktober
September
Augustus
Juli
Mei/Juni
April/Mei
Maart
Februari
Januari

Auke Scholten
Louis Sluys
Sturm Linster
Joke Kruijff
Jos Slenter
John Schilling
Huub Scholtens Jasmijn van Kooten
Bert van Rijn

Jan Diependaal

Henk Kors


2007

December
November
Oktober
September
Juli-Augustus
Juni-Juli
Mei
April
Maart
Februari
Januari

Ben van Berk
Wout de Redelijkheid
Wim Westphal
Charles Schelfaut
Bart van As
John Holtkamp
Cor van Bourgonje
Jacques de Weyer
Jos Stevens
Piet Janssen
Herman Souverein

2006

December
November
Oktober
September
Augustus
Juli
Juni
Mei
April
Maart

Hermien Admiraal
Ineke de Redelijkheid
Willem Rison
Henk van Kimmenaede
George Westerman
Co Admiraal
Gerard van Sutphen
Noortje Redeker
Gerard van Bourgonje
Jacob Bruijn

 

 


© 2001-2008 Toerclub Excelsior | Site laatst aangepast op: 1/5/10 | Webmaster
Home - Toertochten - Fotoboeken - Angers - Sponsors - Gastenboek - Links - Contact - Disclaimer - Sitemap