Logo
| opgericht 20 februari 1980
disclaimer | sitemap
 

Eerdere maanden

 

Fietser van de maand

 
 

Iedere maand worden er aan een clublid vragen gesteld, vergezeld van een foto, zodat we elkaar beter leren kennen.

Het is halverwege januari als ik plaatsneem voor mijn laptop, om voor de tweede keer in dit jaar het voorwoord voor te bereiden bij de nieuwe fietser van de maand. Na zelf het spits te hebben afgebeten in dit seizoen 2010 gaan we nu met onze geïnterviewde fietser van de maand, het ijs van februari breken. Lijkt mij geen punt, want hoewel hij pas sinds vorig seizoen de gelederen bij de snelle jongens is komen versterken, heeft hij op toergebied toch al wel wat te vertellen. Zijn enthousiasme werkt dan ook aanstekelijk, dit komt mede door het plezier dat hij heeft in het toerfietsen. Zoals zijn ervaring met de tocht langs “De Meije” waar zijn roots gelegen zijn, en mijmert over de herinnering die dan boven komt drijven. Een stukje dat zo prachtig in het liedje van “Het Dorp” beschreven is van Wim Sonneveld! Maar, en dat mag zeker wel even vermeld worden, is hoe hij het over de tandjes heeft, bij de vraag “fietstips”. Ik moet zeggen mooier en beter kan het niet verwoord worden!! Dit alles is dan ook terug te vinden in het interview. Maar buiten het fietsen om komen zijn creatieve en culinaire capaciteiten in dit interview duidelijk bovendrijven. Daarom bij het breken van het licht en het lengen van de dagen zijn wij maar niet door gaan vragen… We hebben namelijk een Link voor de lezer naar Alex Ensink!!!

Vragenlijst:
Naam: Alex Ensink
Leeftijd: 52 jaar


Wat vind je leuk aan toerfietsen:
Het mooie van toeren is het steeds weer ontdekken van mooie plaatsen en vergezichten die ons mooie Nederland rijk is. De natuur is vaak overdonderend, tenminste als je daar oog voor hebt en krijgt. Nederland is heel divers in landschappen en natuur, dus niet alleen polders en vlak. De plaatsjes en dorpen zijn gewoon altijd mooi en interessant. De toercommissie doet er in ieder geval alles aan om ons dit voor te schotelen. Dus iedere toertocht is gewoon genieten.  Ook het babbelen onderling tussen de toerleden is leuk en zo blijf je lekker bij met alles en nog wat.

Hoe bij TC Excelsior gekomen:
Ruud Schouten is mij vorig jaar langsgefietst en schreeuwde mij in ’t oor dat er nog een leuke toertocht van 110 km. te doen was. Nou dat leek mij wel wat en zodoende kwam ik via de HRC (raceclub) bij de TC terecht. Van beide keuzes heb ik zeker geen spijt, integendeel, ik ben er zeer verguld mee.


Wat vind je leuk bij de T.C. Excelsior:
Natuurlijk op de eerste plaats het toeren in diverse regionen van Noord- en Zuid Holland en Utrecht. Je  komt op plaatsen terecht die je niet iedere dag ziet. Ten tweede is het gewoonweg een heerlijke club waar een ieder zich direct thuis voelt en waar je hartelijk opgevangen wordt. Dat doet ieder mens goed.
Heb je nog een doel/wens voor ogen op fiets gebied:
Ik wil zeker nog eens een grote tocht door bijv. Spanje maken. Van Alicante naar Gibraltar en zo naar Jerez en dan naar boven naar Madrid. Dat lijkt mij toch echt een uitdaging. Spanje is zeker zo groot als Frankrijk en heel speciaal. Een paar jaar geleden nog Spaans leren spreken dus dat scheelt alweer een stuk. Spanjaarden zijn heel behulpzaam en je komt echt overal.
Overigens, mein lieber freund Sturmhart, Duitsland begint steeds meer een fietsland  te worden met ongekend mooie stukjes en een bulk van routes en opsteekplaatsen. Wordt nog eens wat bij onze oosterburen. Een aanrader !!!
Wat is tot nu toe je leukste ervaring:
Bij de toerclub in ieder geval de tocht naar Gouda langs de Meije, via Bodegraven en Zwammerdam. Mijn vader heeft zijn bakkersopleiding in Bodegraven gehad en ook veel met brood gevent. In het boederijcafe hadden ze veel oude foto’s van de streek hangen heel erg leuk. Een beetje nostalgie van vroeger is nooit weg. Maar ook de IJsselmeertocht was zeker de moeite waard.
Heb je nog fietstips:
Aan alle toerrijders: één tandje minder is twee tandjes meer genieten, zonder echt veel in snelheid in te hoeven boeten. Het is maar dat je het weet!! Moet je echt gaan doen !!!

Heb je nog andere hobby’s naast het fietsen:
Jazeker, ik heb naast het tijdsverslindende fietsen nog zo’n hobby: het kunstschilderen. Dat heb ik van mijn vader. Die was ook altijd bezig met de penseel. Overigens is dit samen zeer goed te combineren. In de winter doe ik vooral portretten bij Henk Ames in Overveen. Kom ik net als het fietsen nooit meer van af.
Maar er zijn nog andere interesses die ook in onze familie “lopen”
Het koken en bakken zit ook in mijn vingertoppen dus culinaire hoogstandjes komen ook van mijn hand weg. Merken jullie vanzelf wel eens een keer.

Eerdere fietsers van de maand bij TC Excelsior:

2010

Januari

Dirk Kruijff

2009

December
November
Oktober
September
Juli/augustus
Juni/Juli
Mei
April
Maart
Februari
Januari

Dirk Exalto
Remco Pechar
Henk Vaars
Henk Gotschalk
Andrew Platt
Ruud Schouten
Ron Vroom
Hans Dekker
Jan Rozenhart
Klaas Metzelaar
Kees van Kessel

2008

December
November
Oktober
September
Augustus
Juli
Mei/Juni
April/Mei
Maart
Februari
Januari

Auke Scholten
Louis Sluys
Sturm Linster
Joke Kruijff
Jos Slenter
John Schilling
Huub Scholtens Jasmijn van Kooten
Bert van Rijn

Jan Diependaal

Henk Kors


2007

December
November
Oktober
September
Juli-Augustus
Juni-Juli
Mei
April
Maart
Februari
Januari

Ben van Berk
Wout de Redelijkheid
Wim Westphal
Charles Schelfaut
Bart van As
John Holtkamp
Cor van Bourgonje
Jacques de Weyer
Jos Stevens
Piet Janssen
Herman Souverein

2006

December
November
Oktober
September
Augustus
Juli
Juni
Mei
April
Maart

Hermien Admiraal
Ineke de Redelijkheid
Willem Rison
Henk van Kimmenaede
George Westerman
Co Admiraal
Gerard van Sutphen
Noortje Redeker
Gerard van Bourgonje
Jacob Bruijn

 

 


© 2001-2008 Toerclub Excelsior | Site laatst aangepast op: 31/1/10 | Webmaster
Home - Toertochten - Fotoboeken - Angers - Sponsors - Gastenboek - Links - Contact - Disclaimer - Sitemap