Logo
| opgericht 20 februari 1980
disclaimer | sitemap
 

Eerdere maanden

 

Fietser van de maand

 
 

Iedere maand worden er aan een clublid vragen gesteld, vergezeld van een foto, zodat we elkaar beter leren kennen.

In deze 10e fietser van de maand van het seizoen 2009 gaan we terug naar één van de fietsers van het eerste uur die bij de T.C. Excelsior het levenslicht aanschouwde! Voor de meesten onder ons een onbekende.. maar toch!! Met regelmaat maakt hij nog zijn toertjes, al is dit dan niet meer bij de T.C. Excelsior. Toch leek het ons leuk een toerder van het eerste uur het woord te geven. En ik moet zeggen, het is dan ook een man met een vlotte en leuke babbel. Al vele jaren verblijft hij buiten het Haarlemse, maar zijn sportieve roots heeft hij meegenomen naar het Friese Donkerbroek. Van jongs af aan is hij een groot liefhebber van de wielersport en mocht je hem ontmoeten dan ontbreekt het niet aan de nodige anekdotes die deze sport rijk is. Want als geen andere sport, is het de sport van de verhalen! Toch is het niet alleen de wielersport waar hij een passie voor heeft. Dit sportieve baasje heeft namelijk ook diverse andere prestaties op zijn conto staan. Kan wel van mijn spiekbriefje af gaan kijken en uit de school gaan klappen maar dan is de verrassing van het woord weg. Voor een ieder lijkt het me dan ook leuk dit artikel te lezen bij een grote kaars, want aan het woord is één van onze oudste leden …………… Frans Vaars!!!   


Vragenlijst:
Naam: Frans Vaars
Leeftijd: 77 jaar


Wat vind je leuk aan toerfietsen:
Wat is toerfietsen? Gewoon lekker fietsen of als “afgebrande” wielrenner langs de wegen racen met het idee dat je nog meetelt. Als je dat ambieert moet je eens per jaar in augustus naar Oostenrijk gaan daar kun je in leeftijdsgroepen nog Wereldkampioen worden.
Hoe bij TC Excelsior gekomen:
Excelsior is bij mij gekomen in de jaren 70. Kees Kossen kwam langs, ik woonde toen nog in Haarlem. Of ik geen zin had om bij hen te komen fietsen. Toen was het nog één club. Later, na de splitsing, ben ik ingedeeld bij de toerafdeling.  
Wat vind je leuk bij de T.C. Excelsior:
Ik ken nog maar weinig jongens van de toerclub, omdat ik al zo’n 20 jaar in Friesland woon. Dus ik fiets meer hier dan in Haarlem. Maar ik rij regelmatig ritten uit het toerboek en ook veel in het buitenland, zeg maar Europa. Maar ik vind het altijd leuk om het clubblaadje te lezen.
Heb je nog een doel/wens voor ogen op fiets gebied:
Een doel/wens heb ik niet echt voor ogen. Gezond blijven is het belangrijkste.
Wat is tot nu toe je leukste ervaring:
Gelukkig ben ik nu nog goed gezond en fiets bijna elke dag zo’n 50 km of meer, dat ligt een beetje aan het weer. En elk tochtje levert weer een ervaring op.
Heb je nog fietstips:
Het valt me vaak op dat de meeste mensen niet goed op hun fiets zitten. Ik moet altijd lachen als ik ze met een verbeten gezicht zie denken “wat een rot wind, over hobby gesproken!”

Heb je nog andere hobby’s naast het fietsen:
Buiten fietsen mag ik graag schaatsen (6x Elfstedentocht); ik loop ’s winters hard door bos en duin. Ik heb triathlons gedaan in zomer en winter en was in 19’83 de snelste veteraan boven de 50 in Almere: 4 km zwemmen, 180 km fietsen solo en daarna een marathon lopen. Ik liep op 60-jarige leeftijd de Dam tot Dam loop in 1 uur en 4 minuten. Mijn snelste marathon ooit was 2 uur en 43 minuten. Dus al met al ben ik altijd bezig. O ja ik ben in ’56 ook nog 4e in het sprintkampioenschap van Nederland geweest. Ik denk dat het zowel genoeg is. Voor verdere verhalen zie het boek dat nog uitkomt als ik ooit tijd heb.

Eerdere fietsers van de maand bij TC Excelsior:

2009

september
uli/augustus
Juni/Juli
Mei
April
Maart
Februari
Januari

Henk Gotschalk
Andrew Platt
Ruud Schouten
Ron Vroom
Hans Dekker
Jan Rozenhart
Klaas Metzelaar
Kees van Kessel

2008

December
November
Oktober
September
Augustus
Juli
Mei/Juni
April/Mei
Maart
Februari
Januari

Auke Scholten
Louis Sluys
Sturm Linster
Joke Kruijff
Jos Slenter
John Schilling
Huub Scholtens Jasmijn van Kooten
Bert van Rijn

Jan Diependaal

Henk Kors


2007

December
November
Oktober
September
Juli-Augustus
Juni-Juli
Mei
April
Maart
Februari
Januari

Ben van Berk
Wout de Redelijkheid
Wim Westphal
Charles Schelfaut
Bart van As
John Holtkamp
Cor van Bourgonje
Jacques de Weyer
Jos Stevens
Piet Janssen
Herman Souverein

2006

December
November
Oktober
September
Augustus
Juli
Juni
Mei
April
Maart

Hermien Admiraal
Ineke de Redelijkheid
Willem Rison
Henk van Kimmenaede
George Westerman
Co Admiraal
Gerard van Sutphen
Noortje Redeker
Gerard van Bourgonje
Jacob Bruijn

 

 


© 2001-2008 Toerclub Excelsior | Site laatst aangepast op: 29/9/09 | Webmaster
Home - Toertochten - Fotoboeken - Angers - Sponsors - Gastenboek - Links - Contact - Disclaimer - Sitemap