Logo
| opgericht 20 februari 1980
disclaimer | sitemap
 

 

Fietser van de maand

 
 

Iedere maand worden er aan een clublid vragen gesteld, vergezeld van een foto, zodat we elkaar beter leren kennen.

Eind augustus, het is weer zover dat ik plaats neem voor mijn laptop om alweer de negende fietser van de maand aan de leden voor te stellen van het jaar 2009. Nog niet heel lang lid maar in de korte tijd dat hij aan de door T.C. Excelsior georganiseerde toertochten deelneemt een vaste waarde geworden in de groep van de snelle meiden en jongens. Maar hierin is hij terecht gekomen door eerst meegereden te hebben vanaf de KDL, met ons zo genoemde donderdaggroepje of te wel de senioren plus! Toch en dan mag en kan ik nu wel alvast zeggen is het een man met een goed gevoel voor de wielersport. Dit blijkt wel want al vele jaren heeft hij bij diverse fietsevenementen zijn kunnen getoond. Het is dan ook een man van de lange adem, maar dat kan ook niet anders daar hij ook nog een triathlon verleden heeft. Verders zijn er voor de toekomst nog wel aspiraties om zijn palmares uit te breiden. Uiteraard is hij binnen de vereniging niet de enige die met toekomst gerichte fiets- plannen rondloopt, dus wie weet? Maar buiten het fietsen om is het zeker geen man die zich snel zal vervelen gezien zijn neven hobby’s. Ik ga nu maar afsluiten en laat zo als het hoort …. Henk Godschalk aan het woord!!  


Vragenlijst:
Naam: Henk Godschalk
Leeftijd: 62 jaar


Wat vind je leuk aan toerfietsen:
Ik vind het gewoon fijn om op de racefiets lekker rond te rossen. Daarnaast om met een groepje fietsers tochten te fietsen, de elementen te trotseren en genieten van het buiten zijn.
Hoe bij TC Excelsior gekomen:
Door Ruud Schouten die bij mij om de hoek woont en me meenam om op donderdagmorgen met een groepje veteranen een rondje te fietsen. Toen op een zaterdag een clubrit meegereden, en dat beviel zo goed, dat ik graag bij TC Excelsior wil blijven fietsen. .   
Wat vind je leuk bij de T.C. Excelsior:
Ik vind het knap dat jullie elke zaterdag een rit hebben met een goede sfeer en een meefietsende TOM TOM (Gerard, Henk) en zeker niet vergeten Hermien die altijd op haar post is.
Heb je nog een doel/wens voor ogen op fiets gebied:
Ik wil nog eens een col over rijden als een echte klimmer en niet met de gedachten waar is de top want me benen branden er af, maar waar is de volgende col om er even overheen te rossen. Maar gezien mijn klimmers-capaciteiten zal dit altijd wel een wens blijven.
Verder wil ik wel een club meerdaagse fietsen in binnen of buitenland. En een echte top club rit van 240/280 km rijden/organiseren.
Wat is tot nu toe je leukste ervaring:
Leuke ervaringen zijn er velen (fiets ongeveer 30 jaar) maar wat mij altijd bij blijft is bij fietsmeerdaagses: de saamhorigheid en gezelligheid, met z’n allen afzien en dan samen wat drinken en eten, gaaf. De mooiste ervaring was het voor de eerste keer volbrengen van de hele triathlon van Almere.
Heb je nog fietstips:
Keep on rolling en hou het heel en gezond.

Heb je nog andere hobby’s naast het fietsen:
Ik mag graag achter een computer zitten, in de bergen wandelen/lopen en ik mag graag naar sporten kijken. Ik kan erg genieten van een sportprestatie van een medemens.

Eerdere fietsers van de maand bij TC Excelsior:

2009

Juli/augustus
Juni/Juli
Mei
April
Maart
Februari
Januari

Andrew Platt
Ruud Schouten
Ron Vroom
Hans Dekker
Jan Rozenhart
Klaas Metzelaar
Kees van Kessel

2008

December
November
Oktober
September
Augustus
Juli
Mei/Juni
April/Mei
Maart
Februari
Januari

Auke Scholten
Louis Sluys
Sturm Linster
Joke Kruijff
Jos Slenter
John Schilling
Huub Scholtens Jasmijn van Kooten
Bert van Rijn

Jan Diependaal

Henk Kors


2007

December
November
Oktober
September
Juli-Augustus
Juni-Juli
Mei
April
Maart
Februari
Januari

Ben van Berk
Wout de Redelijkheid
Wim Westphal
Charles Schelfaut
Bart van As
John Holtkamp
Cor van Bourgonje
Jacques de Weyer
Jos Stevens
Piet Janssen
Herman Souverein

2006

December
November
Oktober
September
Augustus
Juli
Juni
Mei
April
Maart

Hermien Admiraal
Ineke de Redelijkheid
Willem Rison
Henk van Kimmenaede
George Westerman
Co Admiraal
Gerard van Sutphen
Noortje Redeker
Gerard van Bourgonje
Jacob Bruijn

 

 


© 2001-2008 Toerclub Excelsior | Site laatst aangepast op: 29/9/09 | Webmaster
Home - Toertochten - Fotoboeken - Angers - Sponsors - Gastenboek - Links - Contact - Disclaimer - Sitemap