Logo
| opgericht 20 februari 1980
disclaimer | sitemap
 

 

 

Fietser van de maand

 
 

Iedere maand worden er aan een clublid vragen gesteld, vergezeld van een foto, zodat we elkaar beter leren kennen.

‘Monsieur Velo’…Ja zo kan ik deze fietser van de maand mei met verve omschrijven! Het is alweer de vijfde fietser van de maand die wij presenteren in 2009. Waren we bij de laatste fietser van de maand april bij één van de fietsers van de middengroep belandt, nu gaan we een treetje hoger en laten we één van de snelle jongens het woord voeren. En dat hij snel is dat weten we, want hij heeft een rijke oogst aan palmares op zijn naam staan in zijn rijke loopbaan als wielrenner. Een ontelbaar aantal zeges prijken dan ook op zijn lijst, maar toch wil ik er een paar opsommen die vol trots genoemd mogen worden. Ten eerste zijn wereldkampioenschap bij de masters 40+ wat hij in Oostenrijkse behaalde en diverse keren wist hij het kampioenschap van Nederland naar zich toe te trekken, zodat het nationale tricot in zijn prijzenkast belandde! Toch sinds een paar jaar alweer draagt hij ook het tricot van de T.C. Excelsior en wekelijks toert hij zijn rondjes dan ook mee met onze snelle groep. U begrijpt hij heeft als geen ander wat te vertellen over de fietssport in het algemeen, want hij ademt fietsen zal ik maar zeggen. Dat hij nu ook de toerfietssport een warm hart toedraagt kunt u waarnemen, want wij halen u nu uit de droom en laten aan het woord - Ron Vroom!!


Vragenlijst:
Naam: Ron Vroom
Leeftijd: 46 jaar


Wat vind je leuk aan toerfietsen:
Het leuke aan tourfietsen is lekker in een bepaald tempo rondtoeren zonder wedstrijd element en dan kunnen genieten van de omgeving. En dan zijn voor mij de lange tochten een uitdaging zoals vorig jaar naar Angers. De voorbereiding die we met de groep hebben gedaan; de vele extra ritten daar heb ik enorm van genoten.
Hoe bij TC Excelsior gekomen:
Ja, dat is simpel door Jasmijn, mijn vriendin, en ook een beetje door Herman, onze voorzitter, die ook actief lid is bij de raceclub. Eigenlijk ken ik de toerclub al jaren. Een van de oprichters, Janus v d Wel, is een jeugdvriend van mijn vader. Er werd altijd op de donderdag een trainingsritje gemaakt en ik ging wel eens mee met de mannen. En zo ben ik besmet geraakt met de fiets bacterie. dus dat is ook één van de redenen dat ik ben gaan fietsen. Mijn eerste fietstocht was 3 keer de Haarlemmermeer rond is bijna 180km. Maar we zijn door het slechte weer maar 2 keer rond gegaan. Maar ik was verkocht, ik wilde ook koersen, dit wilde ik heel graag.   
Wat vind je leuk bij de T.C. Excelsior:
Het leuke van TC Excelsior is de gemoedelijke sfeer, de mooie routes die we rijden, de gezelligheid onderweg, af en toe een dolletje, ff knallen in de duinen en daarna wachten we op elkaar. Zodat iedereen zijn stress of ei kwijt kan.
Heb je nog een doel/wens voor ogen op fiets gebied:
Ik denk dat je altijd wel een doel moet hebben om te presteren ook al is het toeren, de korte ritjes als voorbereiding voor de lange tochten. En mijn wens op fietsgebied is, dat ik nog heel lang mag genieten samen met mijn Jasmijn van de mooie tochten. Want fietsen dat is toch voor mij het mooiste wat er is. Zie je het ff niet meer zitten, ben je gestresst, ik ga een paar uur fietsen en ik kom herboren thuis heerlijk.
Wat is tot nu toe je leukste ervaring:
Mijn leukste ervaring op tourfietsen is natuurlijk voor mij Angers, de rit der ritten: 5 dagen op de fiets door het mooie landschap van Nederland, België en Frankrijk dat was schitterend; de voorbereiding het vertrek en dan het ontvangst door leden van de TC Excelsior en onze  Franse vrienden; dat was om kippenvel van te krijgen.
Heb je nog fietstips:
Fietstips zat maar dan worden het 4 A-viertjes. Ik stel voor dat als er vanuit de leden belangstelling voor is om het een en ander uit te leggen na het seizoen. En daar een mooie avond van te maken. Dus als er belangstelling voor is dan hoor ik dat graag.

Heb je nog andere hobby’s naast het fietsen:
Na jaren wedstrijdsport gedaan te hebben (ik had toen weinig tijd voor andere hobby’s) vind ik sinds een aantal jaren wandelen in de bergen ook wel heel erg leuk om te doen.

Eerdere fietsers van de maand bij TC Excelsior:

2009

April
Maart
Februari
Januari

Hans Dekker
Jan Rozenhart
Klaas Metzelaar
Kees van Kessel

2008

December
November
Oktober
September
Augustus
Juli
Mei/Juni
April/Mei
Maart
Februari
Januari

Auke Scholten
Louis Sluys
Sturm Linster
Joke Kruijff
Jos Slenter
John Schilling
Huub Scholtens Jasmijn van Kooten
Bert van Rijn

Jan Diependaal

Henk Kors


2007

December
November
Oktober
September
Juli-Augustus
Juni-Juli
Mei
April
Maart
Februari
Januari

Ben van Berk
Wout de Redelijkheid
Wim Westphal
Charles Schelfaut
Bart van As
John Holtkamp
Cor van Bourgonje
Jacques de Weyer
Jos Stevens
Piet Janssen
Herman Souverein

2006

December
November
Oktober
September
Augustus
Juli
Juni
Mei
April
Maart

Hermien Admiraal
Ineke de Redelijkheid
Willem Rison
Henk van Kimmenaede
George Westerman
Co Admiraal
Gerard van Sutphen
Noortje Redeker
Gerard van Bourgonje
Jacob Bruijn

 

 


© 2001-2008 Toerclub Excelsior | Site laatst aangepast op: 29/9/09 | Webmaster
Home - Toertochten - Fotoboeken - Angers - Sponsors - Gastenboek - Links - Contact - Disclaimer - Sitemap