Logo
| opgericht 20 februari 1980
disclaimer | sitemap
 
 

Fietser van de maand

 
 

Iedere maand worden er aan een clublid vragen gesteld, vergezeld van een foto, zodat we elkaar beter leren kennen.

Ook in dit kersverse jaar 2009 presenteren we weer de veel gelezen rubriek Fietser van de maand. Het leuke hiervan is dat men een indruk krijgt van wat er zoal binnen het toergebeuren afspeelt. Door een blik in de keuken te werpen bij de T.C. Excelsior kan men zien hoe het één en ander bij de club verloopt en hoe de toerder dit ervaart. Nu anno 2009 laten we weer een fietser uit de welbekende middengroep het woord voeren. Het is een man die vanaf 2006 met regelmaat zijn toertjes meepikt in deze pittige senioren plus groep. In de tijd dat hij lid is heeft hij dan ook al getoond een vaste waarde te zijn geworden binnen zijn fietsploegje. Zelf heb ik hem goed leren kennen tijdens de deelnames van de afgelopen NK’s van de laatste jaren. Het is een man die al vele jaren fietst want voor dat hij bij de T.C. terecht kwam was hij al bekend met het toerfietsgebeuren in den lande. Maar ook elders in het buitenland kan hij hierover meepraten. Buiten het fietsen om heeft hij nog wel andere hobby’s waar hij samen met zijn vrouw van geniet. Een klein tipje van de sluier wil ik wel vast oplichten, zelf verraste het mij ook een beetje: Hij heeft namelijk een verfijnde Bourgondische inslag…Daarom laten we nu aan het woord Kees van Kessel …….. zoals het hoort! 


Vragenlijst:
Naam: Kees van Kessel
Leeftijd: 60 jaar


Wat vind je leuk aan toerfietsen:
Toerfietsen kun je doen met een snelheid die je de mogelijkheid geeft om binnen een redelijke tijd een aardig eindje van huis te komen maar ook om ook te genieten van wat je onderweg ziet.


Hoe bij TC Excelsior gekomen:
Met toerfietsen ben ik begonnen bij WTC de Amstel. Die zijn verhuisd en heet nu FTC Weesp. In de directe omgeving van Amstelveen vond ik niet de toerclub waar ik me thuis voelde. Mijn roots liggen in Haarlem en toen ik op de site van TC Excelsior keek dacht ik “Dat lijkt me een fijne toerclub”. Zodoende ben ik in 2006 bij TC Excelsior gekomen en heb ik gemerkt dat wat ik dacht ook klopt.                                                                        
Wat vind je leuk bij de T.C. Excelsior:
Het fijne bij TC Excelsior is dat er voor iedereen plaats is.  Hoe hard je ook wilt of kunt, er is altijd een groep waarbij je aansluiting vindt. Zelf rijd ik in de middengroep en behalve dat het tempo wel bij mij past is het ook een fijn stel mensen om mee in de groep te rijden. Het tempo wordt altijd aangepast aan degene die even een tandje terug wil en bij pech onderweg stopt de hele groep. Kortom: de solidariteit is 100%.                                           !
Heb je nog een doel/wens voor ogen op fiets gebied:
Ik zou wel iets meer willen fietsen en nog eens een mooie meerdaagse tocht willen maken. Misschien ga ik binnenkort wat minder werken en komt dat er nog eens van.                                                                          
Wat is tot nu toe je leukste ervaring:
Ik heb zelf en ook samen met mijn vrouw prachtige tochten gemaakt.  In Nederland, maar ook België, Groot-Brittannië en Frankrijk.  Als ik de drie mooiste mag noemen: van Maastricht naar de Middellandse Zee; Van het oosten naar het westen in Frankrijk door o.a de Cevennen en de end-to-end tocht in Groot-Brittannië. Bij al deze tochten hadden we een tentje mee en namen we alleen een B&B bij slecht weer.                                                      .
Heb je nog fietstips:
Zelf heb ik geen tips. Ik zou zelf wel wat tips willen krijgen voor het rijden in een groep. Dat is namelijk heel leuk, maar vereist ook bepaalde vaardigheden.                                

Heb je nog andere hobby’s naast het fietsen:
Wandelen vind ik leuk om te doen, of het nu een stadswandeling is of in ruige verlaten oorden. Een voorbeeld van het laatste was bijvoorbeeld het lopen van Pennine Way in Groot-Brittannië. Verder vind ik het leuk om een lekkere maaltijd te bereiden en deze op te dienen met een bijpassend wijntje..


Eerdere fietsers van de maand bij TC Excelsior:
2008

December
November
Oktober
September
Augustus
Juli
Mei/Juni
April/Mei
Maart
Februari
Januari

Auke Scholten
Louis Sluys
Sturm Linster
Joke Kruijff
Jos Slenter
John Schilling
Huub Scholtens Jasmijn van Kooten
Bert van Rijn

Jan Diependaal

Henk Kors


2007

December
November
Oktober
September
Juli-Augustus
Juni-Juli
Mei
April
Maart
Februari
Januari

Ben van Berk
Wout de Redelijkheid
Wim Westphal
Charles Schelfaut
Bart van As
John Holtkamp
Cor van Bourgonje
Jacques de Weyer
Jos Stevens
Piet Janssen
Herman Souverein

2006

December
November
Oktober
September
Augustus
Juli
Juni
Mei
April
Maart

Hermien Admiraal
Ineke de Redelijkheid
Willem Rison
Henk van Kimmenaede
George Westerman
Co Admiraal
Gerard van Sutphen
Noortje Redeker
Gerard van Bourgonje
Jacob Bruijn

 

 


© 2001-2008 Toerclub Excelsior | Site laatst aangepast op: 29/9/09 | Webmaster
Home - Toertochten - Fotoboeken - Angers - Sponsors - Gastenboek - Links - Contact - Disclaimer - Sitemap