Logo
| opgericht 20 februari 1980
disclaimer | sitemap
 

 

 

Fietser van de maand

 
 

Iedere maand worden er aan een clublid vragen gesteld, vergezeld van een foto, zodat we elkaar beter leren kennen.

Het is weer wisselen van de wacht. Nog even en de donkere dagen van de kerst staan weer voor de deur. Mag, bij velen, de overbekende kerstboom de huiskamer sieren en het middelpunt als lichtbaken zijn, voor ons als presentatoren van de fietser van de maand  is het ook leuk om het jaar af te sluiten met een man die met zijn positieve kijk op het toer-fietsen zeker een lichtpunt genoemd kan worden binnen de T.C. Excelsior. Al vele jaren staat zijn naam genoteerd op de ledenlijst, vandaar dat we er maar vanuit gaan dat hij aardig wat te vertellen heeft. Ik kan wel vast uit de school klappen en vertellen dat hij de laatste jaren met regelmaat zijn toertjes meepikt bij de gezelligheidsgroep binnen de vereniging en wel de hybride groep. Ook, en ik heb hiervoor even moeten spieken, heeft hij zeer vele lange afstandstochten op zijn naam staan. Waarschijnlijk zal dat ook wel te maken hebben met zijn Friese roots. Ik denk dan ook dat hij recordhouder zal zijn binnen de vereniging met het verrijden van het aantal Elfstedentochten want het  is en blijft een man van de lange adem. Verhalen en anekdotes heeft hij zat; daarom laten wij zoals het hoort nu onze Auke Scholten aan het woord!


Vragenlijst:
Naam: Auke Scholten
Leeftijd: 62 jaar


Wat vind je leuk aan toerfietsen:
Heerlijk genieten van de mooie natuur om me heen, vaak alleen maar ook gezamenlijk in een groep heeft zo zijn charmes.


Hoe bij TC Excelsior gekomen:
Via de toenmalige raceclub waar ik een paar jaar een bestuursfunctie heb gehad.                                                 
Wat vind je leuk bij de T.C. Excelsior:
De onderlinge samenhorigheid (ondanks de verschillende groepjes qua snelheid) is enorm groot, iets waar we met z’n allen best trots op mogen zijn. Dit is van mijn zijde gelijk een hulde aan het bestuur en zijn medewerkers, proficiat, ga zo door!
Heb je nog een doel/wens voor ogen op fiets gebied:
Doel: Nog 2 keer de elfstedentocht op de fiets te rijden, zeker nu is vast komen te staan dat mijn beide broers de fietsen aan de wilgen hebben gehangen, toch een prestatiedrang t.o.v. hen.
Wens: Samen met alle fietser van ons clubje nog vele jaren te mogen blijven fietsen.                                                                          
Wat is tot nu toe je leukste ervaring:
Dat zijn er door te tijd heen nog al wat, maar wel leuk om nu even te vertellen is wel deze, tijdens de elfsteden toertocht van 1988 stond er na zo’n 70 km een wat oudere man met de fiets aan zijn hand, stil langs de kant van het fietspad, ik stopte en vroeg hem of misschien problemen waren. Hij vertelde mij dat hij een lekke band had, maar geen plakgereedschap en pomp mee had genomen, daar hij in de veronderstelling was dat een nieuwe fiets niet direct met een lekke band zo komen te staan. Ik moest wel even lachen 240 km fietsen en geen gereedschap, ja zei hij tegen mij daar ben ik nu wel achter maar dat is nu te laat. Ik heb toen zijn band maar even geplakt, zodat we onze tocht naar de volgende stempelplaats konden vervolgen, daar aangekomen heeft mij verwend met heerlijk bakje koffie en ging meteen bij de plaatselijke wielerzaak het nodige gereedschap aanschaffen.
Heb je nog fietstips:
Zorg er voor dat je bij de wat langere afstanden genoeg eten en drinken tot je neemt en houd je aan de verkeersregels, want een moment van niet goed opletten kan leiden tot jarenlange revalidatie en ziekenhuis-verblijf betekenen, dus let goed op.

Heb je nog andere hobby’s naast het fietsen:
Ja zeker, ik ben bestuurslid van een gehandicapten organisatie waar ik veel vrijwilligerswerk doe, in de vorm van adviseren bij het opstellen van bezwaarschriften, enz.; bestuurslid en erelid van de Hobby Computer Club afd. Kennemerland.
Geef op een aantal lagere scholen verkeerslessen aan kinderen van groep 7 en keur hun fietsen voordat zij er examen mee mogen doen. Je houdt het niet voor mogelijk, hoeveel gammele fietsen er ter keuring worden aangeboden (hier ligt duidelijk een taak voor de ouders en de overheid in een controle functie).
En als laatste maar zeker niet de meest onaangename, met mijn vrouwtje en de toercaravan door Europa trekken van camping tot camping, mijn vrouwtje van de rust genietend en ik met de fiets de omgeving verkennen en dan weer naar de volgende camping. 


Eerdere fietsers van de maand bij TC Excelsior:
2008

November
Oktober
September
Augustus
Juli
Mei/Juni
April/Mei
Maart
Februari
Januari

Louis Sluys
Sturm Linster
Joke Kruijff
Jos Slenter
John Schilling
Huub Scholtens Jasmijn van Kooten
Bert van Rijn

Jan Diependaal

Henk Kors


2007

December
November
Oktober
September
Juli-Augustus
Juni-Juli
Mei
April
Maart
Februari
Januari

Ben van Berk
Wout de Redelijkheid
Wim Westphal
Charles Schelfaut
Bart van As
John Holtkamp
Cor van Bourgonje
Jacques de Weyer
Jos Stevens
Piet Janssen
Herman Souverein

2006

December
November
Oktober
September
Augustus
Juli
Juni
Mei
April
Maart

Hermien Admiraal
Ineke de Redelijkheid
Willem Rison
Henk van Kimmenaede
George Westerman
Co Admiraal
Gerard van Sutphen
Noortje Redeker
Gerard van Bourgonje
Jacob Bruijn

 

 


© 2001-2008 Toerclub Excelsior | Site laatst aangepast op: 29/9/09 | Webmaster
Home - Toertochten - Fotoboeken - Angers - Sponsors - Gastenboek - Links - Contact - Disclaimer - Sitemap