Logo
| opgericht 20 februari 1980
disclaimer | sitemap
 

 

 

Fietser van de maand

 
 

Iedere maand worden er aan een clublid vragen gesteld, vergezeld van een foto, zodat we elkaar beter leren kennen.

Het is weer zover dat we een nieuwe fietser van de maand (november dus) gaan presenteren. Nu het eind van het jaar alweer in zicht komt duiken we maar weer eens in het arsenaal van de fietsers binnen de T.C. Excelsior. En we mogen ons gelukkig prijzen, want de bodem is nog niet inzicht. Dit keer verhuizen we naar de groep van de snelle jongens. En… snel kan deze man zijn. Al enige jaren is hij een toerder die met regelmaat deel neemt aan de door ons georganiseerde tochten. Zodra er een verhoging komt op het wegdek gaan zijn klimmers- talenten kriebelen en zoekt hij zijn plek voor in de groep. Maar niet alleen op de club heeft hij zijn liefde voor het fietsen gevonden. Want van jongs af aan zit de liefde voor de wielersport er in. Ik mag en kan dan ook uit de school klappen en vertellen dat hij in het bezit is van een heus Tour de France spel  uit  de jaren vijftig. Vandaar waarschijnlijk zijn passie voor de wielersport! Naast het fietsen weet hij zich ook best te vermaken met zijn hobby’s. Recent is bekend geworden dat hij zich ook organisatorisch gaat bezighouden met de T.C. Excelsior. Daarom niet per abuis, laten we nu aan het woord: Louis Sluys!!!


Vragenlijst:
Naam: Louis Sluys
Leeftijd: 56 jaar


Wat vind je leuk aan toerfietsen:
Eigenlijk wat zo ongeveer iedereen er leuk aan vindt. Lekker in de natuur een beetje rondjes draaien. Kop leeg maken. Leuk om met een groep gelijkgezinden met hetzelfde bezig te zijn. Beetje lullen hier, dan weer een kletsje daar. En af en toe even knallen natuurlijk, want er moet natuurlijk ook gefietst worden!


Hoe bij TC Excelsior gekomen:
Ik begon een aantal jaar geleden in het Life- Fit Center met spinning in de wintermaanden. Je komt daar veel mensen tegen, maar ik ben er echt in contact gekomen met Henk van Kimmenaede. We kletsten veel over wat we zoal gereden hadden en merkten elkaars enthousiasme over het wielrennen op. Hij had net de Marmotte gereden en maakte plannen om het jaar daarop weer te gaan. Al met al leidde het ertoe dat ik op uitnodiging van Henk lid werd van Excelsior en dat we samen (plus Marc) de Marmotte gingen fietsen.                                                   

Wat vind je leuk bij de T.C. Excelsior:
Primair natuurlijk dat er samen gefietst wordt. Mooie fiets-evenementen zoals Osnabrück, Angers, de vaak prachtige lange ritten en natuurlijk de extra ritten  zoals diverse cyclo-sportieven/classics met een klein groepje: schitterend, volhouden, doen!

Verder vind ik dat er prettige mensen rondlopen, de sfeer goed en kameraadschappelijk is, iets wat ik heel belangrijk vind. Daardoor kun je ook geintjes maken en elkaar af en toe flink op de hak nemen.                                                       
Heb je nog een doel/wens voor ogen op fiets gebied:
IIk heb al behoorlijk wat klassiekers gereden en ook al behoorlijk veel Alpenreuzen bedwongen (42 x 28). Wat ik nog wil is eigenlijk meer van hetzelfde: nog eens de Ventoux, de Galibier, de Cayolle, etc. Misschien de Pyreneeën nog eens, of een deel van de 100 cols tocht.  Wat me ook gaaf lijkt zijn de cols in Italië: Gavia, Pordoi etc.Dwars door Amerika?  Ik wil geloof ik toch nog een heleboel!                                                                               
Wat is tot nu toe je leukste ervaring:
Dat kan ik echt niet zeggen. Een paar dagen of een week met mijn broers in Limburg of Frankrijk, de Marmotte week, Osnabrück, doorweekt maar voldaan de finish van de ‘Charlie Gaul’ halen, langs de monumenten op de Ventoux of de Izouard rijden, het is allemaal prachtig. En altijd in fijne gezelschappen. Ik wil niet eens kiezen, I want it all!.
Heb je nog fietstips:
Nee, alles wat gezegd moet worden, is al gezegd.

Heb je nog andere hobby’s naast het fietsen:
Ik lees graag, maar niet super veel. Meestal gaat het zo: ik lees een recensie van een roman of over een speciaal onderwerp in de krant en die scheur ik er dan uit. Er vormt zich een stapeltje. Na verloop van tijd gooi ik de meeste recensies weg en koop of krijg ik het boek of de boeken die ik wel wil lezen. Zo heb ik de laatste jaren een en ander gelezen over de Islam, om meer begrip te krijgen.

Ik hou ook wel van schilderen (paar cursussen gevolgd), maar kom er te weinig aan toe. Eerlijk gezegd ben ik ook niet bijster getalenteerd!  Ja, ken uzelve! 

Eerdere fietsers van de maand bij TC Excelsior:
2008

Oktober
September
Augustus
Juli
Mei/Juni
April/Mei
Maart
Februari
Januari

Sturm Linster
Joke Kruijff
Jos Slenter
John Schilling
Huub Scholtens Jasmijn van Kooten
Bert van Rijn

Jan Diependaal

Henk Kors


2007

December
November
Oktober
September
Juli-Augustus
Juni-Juli
Mei
April
Maart
Februari
Januari

Ben van Berk
Wout de Redelijkheid
Wim Westphal
Charles Schelfaut
Bart van As
John Holtkamp
Cor van Bourgonje
Jacques de Weyer
Jos Stevens
Piet Janssen
Herman Souverein

2006

December
November
Oktober
September
Augustus
Juli
Juni
Mei
April
Maart

Hermien Admiraal
Ineke de Redelijkheid
Willem Rison
Henk van Kimmenaede
George Westerman
Co Admiraal
Gerard van Sutphen
Noortje Redeker
Gerard van Bourgonje
Jacob Bruijn

 

 


© 2001-2008 Toerclub Excelsior | Site laatst aangepast op: 29/9/09 | Webmaster
Home - Toertochten - Fotoboeken - Angers - Sponsors - Gastenboek - Links - Contact - Disclaimer - Sitemap