Logo
| opgericht 20 februari 1980
disclaimer | sitemap
 

Eerdere maanden

 

Fietser van de maand

 
 

Iedere maand worden er aan een clublid vragen gesteld, vergezeld van een foto, zodat we elkaar beter leren kennen.

Alweer de 9de fietser van de maand die wij aan de leden voorstellen. Zo vlotjes als het seizoen verloopt en onder de wielen vandaan draait, zo snel gaat het ook met het presenteren van een nieuwe fietser van de maand. Gelukkig zijn we nog niet door de voorraad heen, want ook nu weer komen wij met een fietser van de maand waar wij als de T.C.Excelsior echt  niet om heen kunnen. Nou ja…fietser? Het is eigenlijk fietster! En wel één uit de groep van de gezelligheid… namelijk het hybride ploegje dat de vereniging rijk is! Al vele jaren maakt zij hier deel van uit. Daarom is zij bij de meeste leden wel bekend, maar ja dat kan ook niet anders, want bij de vele evenementen zowel binnen als buiten de vereniging staat zij haar mannetje. Niet alleen op het gebied van het fietsen maar ook organisatorisch is zij veelal de rechterhand van de organisatie.
Daar ik met enige regelmaat een blik in de toerboekjes kan werpen, die zij in haar bezit heeft, weet ik dat zij buiten de vele ritten van de club om ook menig toertje in den vreemde op haar conto heeft staan. Ik noem alleen maar de AIT’s, de rit naar jumelage stad Osnabrück waar zij tevens één van de pijlers van de organisatie was, de Mergelland tweedaagse en de tweedaagse bij Ruiten twee in Almelo waar meerdere keren aan is deelgenomen. We kunnen zien dat er wel wat te vertellen valt, want met het Angers gebeuren nog vers in het geheugen laten we nu maar, zoals het hoort, Joke Kruijff aan het woord!!


Vragenlijst:
Naam: Joke Kruijff
Leeftijd: 53 jaar


Wat vind je leuk aan toerfietsen:
Het samen fietsen op zaterdag en het fietsen tijdens andere evenementen met een groepje mensen van de club. Je komt op plaatsen waar je anders niet snel zult komen en zo blijken er toch nog vele mooie plekjes te zijn, ook dicht bij huis.


Hoe bij TC Excelsior gekomen:
Door mijn man Dirk. Hij was al lid geworden van de TC toen we van Amsterdam naar Haarlem verhuisden. Ik tenniste op zaterdagmorgen en fietste alleen mee als om een of andere reden het tennissen niet door ging. Maar ik kreeg last van artrose in mijn handen waardoor het tennissen niet meer ging en ben daarna wekelijks gaan meefietsen met de hybride-groep.

Wat vind je leuk bij de T.C. Excelsior:
Het is een kleine club met gezellige mensen die graag tijdens het fietsen lekker babbelen, geintjes maken en elkaar helpen onderweg bij pech. Omdat we elkaar regelmatig voor en na de tocht nog treffen in het clubhuis voor een drankje is het altijd gezellig om nog even te blijven hangen


Heb je nog een doel/wens voor ogen op fiets gebied:
Ik heb niet echt een doel/wens, zolang mogelijk kunnen blijven fietsen dat lijkt me wel wat. Wat wel leuk zo zijn is als er wat meer dames bij de fietsclub zouden komen.
Wat is tot nu toe je leukste ervaring:
Er zijn er meerderen: natuurlijk het laatste grote evenement in juli 2008: Angers en wie weet krijgt dit ooit nog een vervolg met meerdere jumilage-steden. De trip van Osnabrück naar Haarlem was ook geweldig. Maar Dirk en ik hebben ook fietsvakanties gedaan in Engeland, Ierland en Frankrijk dat waren ook leuke ervaringen. En ook de AIT’s in Denemarken, België, Frankrijk en Zwitserland waren de moeite waard. Ook leuk is het NK toerfietsen, waar je een gemiddelde opgeeft en zonder de lengte van de tocht te weten moet je met een groep van max. 9 personen, waarvan er zeker 4 binnen moeten komen, proberen zo dicht mogelijk bij dit opgegeven gemiddelde te komen. Natuurlijk mag je tijdens die rit geen computer en andere tijdwaarnemingen bij je hebben. Heb zelf dit jaar niet meegedaan, maar om de groep onderweg op te pikken en langs te zien komen is ook een aparte ervaring.
Heb je nog fietstips:
Een tip die ik al wel meerdere keren gelezen heb, maar zeker zeer belangrijk is, is het dragen van een helm. Ik heb zelf een ervaring gehad dat ik wakker werd in de ziekenauto op weg naar het ziekenhuis met een flink gat in mijn hoofd. Het spreekwoord komt weer uit: als het kalf verdronken is ….. Die helm draag ik nu dus wel.
Genoeg drinken en eten onderweg in kleine hoeveelheden is ook erg belangrijk.
En niet te dicht op het achterwiel van je voorganger gaan rijden, dan zie je niet wat er voor je gebeurt, en ook dit is helaas iets dat mij overkomen is. Opnieuw naar het ziekenhuis met een flink gat in mijn been.

Heb je nog andere hobby’s naast het fietsen:
IIk mag graag borduren vooral met moeilijke telpatronen, maar ons huis hangt er mee vol, dus ik ga me nu meer toeleggen op digitale fotografie. In de winter mag ik graag schaatsen. Ik houd van het lezen van engelse romans en katten zijn ook iets waar ik gek van ben.


Eerdere fietsers van de maand bij TC Excelsior:
2008

Augustus
Juli
Mei/Juni
April/Mei
Maart
Februari
Januari

Jos Slenter
John Schilling
Huub Scholtens Jasmijn van Kooten
Bert van Rijn

Jan Diependaal

Henk Kors


2007

December
November
Oktober
September
Juli-Augustus
Juni-Juli
Mei
April
Maart
Februari
Januari

Ben van Berk
Wout de Redelijkheid
Wim Westphal
Charles Schelfaut
Bart van As
John Holtkamp
Cor van Bourgonje
Jacques de Weyer
Jos Stevens
Piet Janssen
Herman Souverein

2006

December
November
Oktober
September
Augustus
Juli
Juni
Mei
April
Maart

Hermien Admiraal
Ineke de Redelijkheid
Willem Rison
Henk van Kimmenaede
George Westerman
Co Admiraal
Gerard van Sutphen
Noortje Redeker
Gerard van Bourgonje
Jacob Bruijn

 

 


© 2001-2008 Toerclub Excelsior | Site laatst aangepast op: 29/9/08 | Webmaster
Home - Toertochten - Fotoboeken - Angers - Sponsors - Gastenboek - Links - Contact - Disclaimer - Sitemap