Logo
| opgericht 20 februari 1980
disclaimer | sitemap
 

Eerdere maanden

 

Fietser van de maand

 
 

Iedere maand worden er aan een clublid vragen gesteld, vergezeld van een foto, zodat we elkaar beter leren kennen.

“Verandering van spijs doet eten”: luidt het gezegde. Dit geldt ook zonder meer voor de fietser van de maand. Mocht er in de afgelopen maand een man van de middengroep het woord voeren, nu is het dan weer eens één man uit de snelle groep die we aan het woord laten.
Al een viertal jaren maakt hij deel uit van de snelle groep en komt hij wekelijks zijn rit rijden in zijn ploeg. Inmiddels is het dan ook een gewaardeerde kracht geworden bij de zogenoemde “snelle jongens”. In de afgelopen toer naar het Franse Angers is hij volgens eigen zeggen ver boven zijn eigen kunnen uitgestegen. Zijn roots liggen dan wel in het Limburgse maar het afstand fietsen heeft hij dan toch in het Haarlemse opgepakt. Uit ervaring kan ik hier over meespreken want al menig toer heb ik met de man met de zachte gggggg…gereden! Maar ook buiten het fietsen om kan hij zich goed vermaken en is zijn inzet merkbaar!! Dus nu laten we zoals het hoort; onze man uit het Limburgse aan het woord…Jos Slenter! 


Vragenlijst:
Naam: Jos Slenter
Leeftijd: 54 jaar


Wat vind je leuk aan toerfietsen:
Het toerfietsen is een frisse start van het weekend om je gedachten te verzetten en met andere sportievelingen te genieten van wat in de omgeving van Haarlem groeit en bloeit. Daarnaast is het gezellig om tijdens en na de tocht te praten wat ons allemaal overkomt. Elke keer zit het genieten en het overkomen weer anders in elkaar.


Hoe bij TC Excelsior gekomen:
Jarenlang heb ik mijn zoon door Nederland gereden om aan het jeugdwielrennen van De Kampioen mee te doen. Na de aankoop van een racefiets voor mezelf ben ik ook met toerrijden door de streek begonnen.
Zo’n 4 jaar geleden stond er in een weekkrant een aankondiging over de fietsdriedaagse van de club. Ik heb daar deelgenomen, ik werd hartelijk welkom geheten en ben daarom meteen lid geworden.

Wat vind je leuk bij de T.C. Excelsior:
Toerclub Excelsior is een kleine vereniging  waarvan de meeste leden ook vaak aan de toerritten meedoen. Je krijgt zo de kans om de meeste leden te leren kennen. Ik heb er een soort familiegevoel bij; mijn eigen familie woont in Limburg. Daarnaast worden er steeds meer activiteiten georganiseerd waardoor je ook lekker actief bezig kunt zijn. Ook vind ik het belangrijk dat de club ook bestuurlijk goed in elkaar steekt. Door de goede samenwerking met de leden zijn er veel gezonde activiteiten van de grond gekomen.


Heb je nog een doel/wens voor ogen op fiets gebied:
Tot nu toe heb ik een redelijke hekel aan het bestijgen van allerlei heuvels en bergen. Ondanks mijn zuidelijke afkomst heb ik vaak het idee dat ik het niet ga redden om de top te halen. De techniek om eerst flink snelheid te maken en dan zo hard mogelijk naar boven te rijden moet beter kunnen. Ik kijk uit naar mijn eerste cursus bergop.
Daarnaast wil ik meer verstand gaan krijgen van de reparatie en het onderhoud van mijn fiets. Ik vind het leuk om het te leren en je weet dan beter wat je met je fiets kunt en wat niet.
Wat is tot nu toe je leukste ervaring:
Ik heb al heel veel leuke herinneringen; elke zaterdag is het weer anders, andere omgeving, ander weer, andere kilometers; meestal kom ik tevreden weer thuis. Het rondje IJsselmeer van vorig jaar was de eerste keer dat ik meer dan 200 km reed. Het was afzien maar achteraf een tevreden gevoel dat blijkbaar ook te kunnen.
Mijn meest indrukwekkende ervaring is natuurlijk de rit naar Angers. Van tevoren wist ik allang dat we het niet cadeau zouden krijgen, maar het is achteraf gezien fantastisch wat het avontuur gebracht heeft. We zijn allemaal gezond in Angers aangekomen, we hebben veel onbekende heuvels beklommen, tussen de stortbuien doorgereden, enorme afstanden praktisch zonder schade gereden. In een woord: het was geweldig.
Heb je nog fietstips:
Ik wil iedereen adviseren om na zo’n Angertocht minimaal een weekje niks te doen. De week na de toertocht was ik op mijn werk niet vooruit te branden. Blijkbaar is uitrusten toch noodzakelijk..

Heb je nog andere hobby’s naast het fietsen:
Ik ben graag op straat in Afrika in het gewone leven van alledag. Het sobere leven en de vaak heel uitgestrekte en redelijk ongerepte natuur in dat werelddeel is voor mij intens genieten en fotograferen.
In Haarlem doe ik wat dingen in de buurt, ik ben actief lid van het NIVON (een vereniging die zich inzet voor de bewustwording en de kennis van de natuur) en de Gierzwaluwwerk.


Eerdere fietsers van de maand bij TC Excelsior:
2008

Juli
Mei/Juni
April/Mei
Maart
Februari
Januari

John Schilling
Huub Scholtens Jasmijn van Kooten
Bert van Rijn

Jan Diependaal

Henk Kors


2007

December
November
Oktober
September
Juli-Augustus
Juni-Juli
Mei
April
Maart
Februari
Januari

Ben van Berk
Wout de Redelijkheid
Wim Westphal
Charles Schelfaut
Bart van As
John Holtkamp
Cor van Bourgonje
Jacques de Weyer
Jos Stevens
Piet Janssen
Herman Souverein

2006

December
November
Oktober
September
Augustus
Juli
Juni
Mei
April
Maart

Hermien Admiraal
Ineke de Redelijkheid
Willem Rison
Henk van Kimmenaede
George Westerman
Co Admiraal
Gerard van Sutphen
Noortje Redeker
Gerard van Bourgonje
Jacob Bruijn

 

 


© 2001-2008 Toerclub Excelsior | Site laatst aangepast op: 31/8/08 | Webmaster
Home - Toertochten - Fotoboeken - Angers - Sponsors - Gastenboek - Links - Contact - Disclaimer - Sitemap