Logo
| opgericht 20 februari 1980
disclaimer | sitemap
 

 

 

Fietser van de maand

 
 

Iedere maand worden er aan een clublid vragen gesteld, vergezeld van een foto, zodat we elkaar beter leren kennen.

Het is lente en het is weer tijd om een nieuwe fietser te presenteren aan de leden! Nou… fietser, het is eigenlijk fietster van de maand. Echter het leuke hiervan is, het is de snelste vrouw van de club die in de spotlights komt. Al vele jaren is zij lid van zowel de toer- als de raceclub! En ik moet zeggen zij staat haar mannetje in de TGV van de club. Menig rit heeft zij gereden en ook op de lange afstanden geef zij niet snel af. Persoonlijk heb ik dat al op menig rit mee mogen maken, dus de verhalen hierover kan men niet naar het land der fabelen doen verhuizen. Buiten het fietsen om heeft zij nog vele neven-activiteiten. Ik laat de lezer maar niet langer in het ongewisse, dat is niet echt fijn, dus laten we nu aan het woord onze snelste vrouw …… Jasmijn!!Vragenlijst:
Naam: Jasmijn van Kooten
Leeftijd: 31 jaar


Wat vind je leuk aan toerfietsen:
Samen met mijn maatjes een mooie tocht maken, fietsen op plaatsen waar je alleen niet zo snel komt, genieten van de natuur.


Hoe bij TC Excelsior gekomen:
Lang geleden kreeg ik een voor die tijd groot bedrag terug van de belastingdienst. Ik had niet lang daarvoor Jeroen Blijlevens zijn eerste Tour-etappe in Duinkerken zien winnen en had bedacht dat ik ook wilde fietsen. Ik kocht de Peugeot waar mijn favoriete ploeg (Festina) op reed. Maar in mijn eentje fietsen werkte destijds niet zo dus nam ik het telefoonboek ter hand en koos de toen nog HRTC Excelsior uit. Twee telefoontjes en een bezoek aan de club later en ik was lid van twee clubs..

Wat vind je leuk bij de T.C. Excelsior:
De gezelligheid, mijn maatjes, samen wat beleven onderweg, mooie verhalen horen. Een goed gesprek; als je bezig bent, praat je makkelijker dan aan een tafel (ik wel tenminste). Maar ook lekker achterin rijden en naar al dat geklets van de heren luisteren. Deze club is mijn thuis.

Heb je nog een doel/wens voor ogen op fiets gebied:
Deze zomer gaan we met de club naar Angers fietsen; dit is een doel dat gerealiseerd gaat worden. Wensen heb ik in overvloed; het lijkt me geweldig om Parijs-Dakar te fietsen of de 100-cols-tocht, de Karakoram highway lijkt me ook machtig net als downhillen van berg of vulkaan.

Wat is tot nu toe je leukste ervaring:
We hebben een jaar of acht geleden met de toerclub twee dagen in de stromende regen de Mergel-Heuvellandroute gereden. Ook leuk waren de beklimmingen van echte Alpencols met mijn lief in de brandende zon. Zo stond er bovenop de Col des Saisies een blokhut. Wij waren zeer dorstig en ploften neer op het terras waarna wij de zoutafzetting op onze shirts bewonderden. De bediening kwam maar niet, dus ging ik op zoek. De hut was afgeladen met bouwvakkers die luid pratend de lunch nuttigden. Toen ik naar binnenging, vielen de gesprekken stil en staarden tientallen paren ogen mij aan alsof ze in geen weken een vrouw hadden gezien. En nog altijd weet ik niet waarom.

Heb je nog fietstips:
Niet teveel en te hard remmen, ook niet als de groep verkeerd rijdt. Niet in het wiel van slingeraars zitten. Zorg dat je altijd wat te eten bij je hebt. Een windjack is fijn tijdens een afdaling in de bergen (maar de plaatselijke krant helpt ook nog altijd en dan kan je beneden aangekomen papier-machéeen).


Heb je nog andere hobby’s naast het fietsen:
(Hard)lopen, touwtje springen, over bergen en gletschers lopen, fotografie, knutselen, lezen, schrijven, dagdromen, mijn studie.

Februari
Januari


Jan Diependaal
Henk Kors


2007

December
November
Oktober
September
Juli-Augustus
Juni-Juli
Mei
April
Maart
Februari
Januari

Ben van Berk
Wout de Redelijkheid
Wim Westphal
Charles Schelfaut
Bart van As
John Holtkamp
Cor van Bourgonje
Jacques de Weyer
Jos Stevens
Piet Janssen
Herman Souverein

2006

December
November
Oktober
September
Augustus
Juli
Juni
Mei
April
Maart

Hermien Admiraal
Ineke de Redelijkheid
Willem Rison
Henk van Kimmenaede
George Westerman
Co Admiraal
Gerard van Sutphen
Noortje Redeker
Gerard van Bourgonje
Jacob Bruijn

 

 


© 2001-2008 Toerclub Excelsior | Site laatst aangepast op: 16/5/08 | Webmaster
Home - Toertochten - Fotoboeken - Angers - Sponsors - Gastenboek - Links - Contact - Disclaimer - Sitemap